Καλημέρα Καμπάλ.

Πλάκα έχει, από μικρός ήθελα να ζήσω κάτι το αποκαλυπτικό (για το μετά – αποκαλυπτικό δεν είμαι πλέον σίγουρος), έβλεπα Μαντ-Μαξ και έπαιζα Fallout 1 και διάβαζα περισσότερα βιβλία φαντασίας από τον Χάρυ Πότερ τον ίδιο και ήθελα κι εγώ να ζήσω τις επικές στιγμές ενός κόσμου με ξεκάθαρο το καλό και το κακό, με την μάχη για την επιβίωση ενάντια σε μία δαιμονική και πανίσχυρη αυτοκρατορία.

Σήμερα βλέπω μπροστά μου την σκοτεινή αυτοκρατορία να γιγαντώνεται σαν αυτό που πραγματικά είναι, να δείχνει την δύναμη και την πυγμή της στην μικρή αποικία που κι εγώ ανήκω και να μας καθηλώνει με την αγριότητα και την βαρβαρότητα της. Ξαφνικά, βρισκόμαστε και πάλι στις παρυφές μίας τεράστιας αυτοκρατορίας, διοικούμενοι από μη εκλεγμένους άρχοντες που μένουν μακριά, σε άλλες και ποιο προνομιούχες χώρες της αυτοκρατορίας. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα δικά τους θεσμικά όργανα που όπως και οι προηγούμενοι, τα στέλνουν για να εκβιάσουν νέους φόρους κι εμείς εδώ εκλέγουμε αντιπροσώπους για να παρουσιάζουν τα αιτήματα μας στην νέα Ρώμη. Καλά περνάω λοιπόν, σιγά σιγά θα δούμε και πράγματα που είμαι σίγουρος ότι ούτε στα ποιο παρανοϊκά διηγήματα δεν έχω συναντήσει (σε πολλές περιπτώσεις έχει ξαναγίνει κι αυτό).

Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα όμως και όλες οι δημοκρατίες παγκοσμίως έχουν βρεθεί γονατισμένες μπροστά σε ένα «καμπάλ» τραπεζικών και γενικότερα ιδιωτικών συμφερόντων; Πως φτάσαμε να δεχόμαστε την παγκόσμια αξιολόγηση και κατάταξη σε οικονομίες Α, Β και Γ από έναν ιδιωτικό οργανισμό; Να έχουμε ιδιωτικούς οργανισμούς, με συμφέροντα που πολλές φορές αντιπαλεύονται αυτά των κυβερνήσεων, να εκδίδουν το νόμισμα που χρησιμοποιούμε; Σήμερα ζούμε την απόλυτη ακύρωση της δημοκρατίας και σε θεσμικό επίπεδο, αφού στο πρακτικό είχε καταργηθεί προ πολλού, βλέπουμε την πραγματική μεταβολή του πολιτεύματος σε ένα είδος τεχνοκρατικής φεουδαρχίας.
Αυτό είναι το θέμα αυτού του ιστολογίου. Αυτό το σκοτεινό και μυστήριο καμπάλ, με τα δαιμονικά του έθιμα, η ιστορία του, οι σκοποί του και το πως λειτουργεί σήμερα για να φέρει εις πέρας τα σχέδια του.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s